100-dagen vogel

De 100-dagen vogel zo wordt de Gierzwaluw ook wel genoemd. Slechts een goeie drie maand brengen deze fascinerende vogels in onze streken door. Maar wel voor een bijzonder cruciale levensfase, het voortbrengen van jongen!

We hebben in onze steden dan ook een enorme verantwoordelijkheid voor het wel en wee van deze vogels. Om beter zicht te krijgen op situatie heeft Natagora de volgende 3 jaar een programma opgezet waarin de Gierzwaluw extra aandacht krijgt in Brussel. Er worden lezingen gegeven over het spectaculaire leven van gierzwaluwen en er wordt een inventaris van de Brusselse gierzwaluwen opgemaakt.

Doe mee!

Er zijn nog heel wat vragen op te lossen. Hoeveel en waar zijn er nog kolonies? In wat voor gebouwen zijn die? Welke kansen en bedreigingen zijn? Wie werkt er mee?

Geef een seintje aan Martine Wauters  (martinewauters@skynet.be)

apus3