Stad en platteland?

Annelies DeNijs architecte van het bureau ‘Agence Ter’ zal haar visie op de Molenbeekvallei geven tijdens een wandeling doorheen de Molenbeekvallei. Haar ontwerp grijpt het reliëf van de Molenbeekvallei aan om een aantrekkelijk landschap met een sterke identiteit uit te bouwen dat stad en platteland dichter bij elkaar brengt. Zo ontwerpt ze een ‘productief park’ dat, als fysiek en mentaal landschap, een scharnier moet vormen tussen het stedelijke deel van de Molenbeekvallei in Brussel en het landbouwplateau aan Vlaamse zijde. Wil je te weten komen hoe de geplande aanpassing van de Ring rond Brussel kan aangegrepen worden om er een landschapsproject aan te koppelen, om zo een belangrijk ijkpunt te vormen in het park. Dan moet je zeker zondag 12 juni om 14 uur naar deze wandeling komen, georganiseerd door Natuurpunt Brussel.
 
160405 moeras van Ganshoren
We starten onze wandeling in het Koning Boudewijnpark – Fase 1 om zo doorheen het volledige Koning Boudewijnpark te wandelen en het Laarbeekbos om te eindigen in de Jetse Boomgaard van Natuurpunt (vlakbij Schapenstraat en UZ Brussel), waar we eindigen met een gezellig feest met een hapje en een tapje. Wij hopen jullie talrijk te mogen verwelkomen.
Graag een seintje als je ook meekomt naar boomgaard voor een drankje, zodat we voldoende kunnen voorzien
Datum: zondag 12 juni om 1400h
Plaats van afspraak: Theater in Koning Boudewijnpark – Fase 1, vlak bij het ronde punt aan de Heilig-Hartlaan en Graafschap Jettelaan. (Op wandelafstand van station Jette en tram 19, 51, 93 – halte Guillaume De Greef, vlak bij bus 53, 88 – halte Lorge).
Bij vragen: Annelies Haesevoets – annelies.haesevoets@gmail.com)
Meer info over het ontwerp – case 3: Metropolitan landscapes