Water : bron van leven

Op deze wandeling hebben we vooral aandacht voor het belang van water en meer bepaald stromend water voor het Vogelzangreservaat. Georganiseerd in samenwerking met CCN Vogelzang CBN vzw en Natuurpunt Sint-Pietersleeuw gaan we in het reservaat op zoek naar de invloed dat water heeft op de verschilende biota.

Vogelzangbeek

Het natuurgebied Vogelzangbeek in Anderlecht is één van de laatste Brusselse groene plekjes in het Pajottenland. Het was een beschermde, geklasseerde vallei van 25 hectare groot met weilanden, velden, moerassen en struiken, grotendeels eigendom van de gemeente Anderlecht. De kern van het gebied is erkend als “gebied van hoog biologische waarde”. De Anderlechtse schepen van leefmilieu kende vorig jaar nog een subsidie van 3000 euro aan de VZW Vogelzang toe die het gebied wil herwaarderen door het aanleggen van wandelpaden, het zuiveren van het water van de Vogelzangbeek,… Het gebied kan dus bovendien een recreatiegebied betekenen voor de vele Brusselaars.

Wilde Reseda
Wilde reseda (foto : Luc Boon)

 

 

Plaats van Samenkomst: Brussel , Ingang Kerkhof van Anderlecht (Sint Janskruidlaan)

Uur : 0900h – 1100h

Gidsen : David Kuborn, Guillaume De Wouters en Geert Wouters

Contactpersoon : Adriaan Seynaeve (info@natuurpuntbrussel.be)