Wim Veraghtert van Natuurpunt CVN zal insecten meer bekendheid geven en het belang van deze dieren voor mens en maatschappij benadrukken. Vlinders en lieveheersbeestjes vindt men wel mooi maar rupsen, mieren, vliegen en muggen worden liefst zo snel mogelijk verdelgd. Nochtans, beschuiving kan niet zonder hen, biologische bestrijding kan een goede alternatief tot pesticides aanbieden, insecten worden steeds meer ingezet voor het opsporen van gassen, drugs en explosieven, worden in de geneeskunde gebruikt voor het sneller genezen van wonden, kunnen worden gebruikt als bewijsmateriaal in moordonderzoeken, en zijn een goed alternatief voor het eten van vlees.

Afspraak: om 14u aan het einde van de Scheutbosstraat, aan de chalet van de parkwachters
Contact: Wim Veraghtert (wim.veraghtert@natuurpunt.be)