Een zacht lenteweertje, dat is wat we gehoopt hadden en wat we ook gekregen hebben op onze eerste werkdag dit jaar in de boomgaard. Om het aangename aan het nuttige te paren hadden we besloten om eerst te picknicken, bij te praten en toekomstplannen te smeden en daarbij konden we regendruppels best missen.

De kinderen mogen nog even napicknicken

Het werd dus een gezellige picknick! Dank aan de cake-bakkers en koffie-zetters!!

Krachten hadden we opgedaan dus daarna waren we in vorm om onze taak van de dag aan te vatten; vegetatie rond en naar de fruitboompjes maaien en organische meststof lokaal rond de stammen aanbrengen. Meststof hoor ik sommigen al denken? Wel ja, uit de snoeicursus die we organiseerden bleek dat onze boompjes wat tekorten hadden en dus dit jaar een duwtje in de rug konden gebruiken. Hopelijk zijn ze vanaf volgend jaar sterk genoeg op hun zelf.

Hier zagen we het nog zitten
Maaien is leuk

Helaas was de bareel gesloten dus mochten we de zakken van 25 kilo te voet gaan halen.

Ondertussen hadden de anderen de boompjes vrijgemaakt en konden we de meststof aanbrengen rond de stam. Lekker ruiken deed het wel niet.

Alle handjes helpen

Na dit aanbrengen deden we nog wat ‘klein onderhoud’ en werd het alweer tijd om van een ‘opkikkertje’ te genieten. (dank u Joseph)

Onze mentor op bezoek

We kregen dan ook nog bezoek van onze mentor Erik die zag dat het goed was enĀ  we konden ook nog ons nieuw materiaalkot in gebruik nemen op de campus van de VUB.

Dank u aan iedereen die mee werkte deze keer! Aan jong en oud!

Volgende maand gaan we voor het ‘groot onderhoud’. Als iemand zin heeft om mee te werken; zeker welkom!

Klein onderhoud…
Zwartkopvuurkever