UA-27895094-1
testimage

Natuurpunt

Natuurpunt is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging die zorgt voor de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen. Met meer dan 6.000 vrijwilligers, georganiseerd in zowat 160 lokale afdelingen, beheert de vereniging meer dan 22.000 hectare Vlaamse natuur in 500 verschillende natuurgebieden. Deze vrijwilligers gesteund door meer dan 95000 leden.

De vrijwilligers hebben een sturende rol. Zij nemen het initiatief voor de aankoop, het beheer en de openstelling van natuurgebieden.

Natuurpunt is ontstaan uit het samengaan van Natuurreservaten en De Wielewaal. Ze telt zo’n 200 plaatselijke afdelingen, waarin duizenden vrijwilligers actief zijn. Te samen beheren zij bijna 15.000 ha natuurgebied. Meer en betere natuur voor iedereen is hierbij de slogan. Natuur die maximaal toegankelijk wordt gemaakt voor iedereen.

 

Als je van de natuur houdt, blijf dan in de stad wonen.

m. Callewaert

theclabetulae

Natuurpunt Brussel

Onze Natuurpuntafdeling is actief in binnen de grenzen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en is daarmee de enige afdeling die buiten de Vlaamse grenzen actief is.

Om alle Brusselaars de kans te geven rust te vinden en de schoonheid van de Brusselse natuur te ervaren, organiseren de vrijwilligers van Natuurpunt Brussel ativiteiten: geleide wandelingen voor het hele gezin, uitstappen, cursussen, excursies, filmavonden…

De afdeling krijgt vorm door een dagelijks bestuur. De afdeling telt momenteel een 1000 tal leden en wordt volledig gerund door vrijwilligers.

Zin op of een of andere manier mee te werken?! Stuur ons een mailtje! (info@natuurpuntbrussel.be)

Latest Articles